Nu räknar vi ner


Till El Clasicó som drar igång 21:00 ikväll.

Mourinho vs. Guardiola. Messi vs. Ronaldo. 3 poäng som mycket väl kan avgöra guldstriden på spel. Lycka.

Ölkorv till det? Check
Peperoni till det? Check.
Mozzarellaost? Check
Chips och dip? Check
Getost med honung? Check
Vitklökssalami? Check
Räkor? Check
Det hade varit enklare att skriva tapas? Check.
Bärs till det? Check.
Min bror på plats? Check.
Det är kul att vara på jobbet istället för att vara hemma och ladda? Intesåmycketcheck.

Halva dagen har dock ägnats åt att hitta ett ställe i den här stan som visar matchen då ingen av grabbarna har C+. Resultatet? Hantis = stängt. Hörnet= Stängt. Gillet och Scheele = ingen har kanalen. Brorsan och syrrans = har inte ens öppettider på hemsidan. Har man inte öppettider så drog jag slutsatsen att man heller inte har canal+.

Så hur löser ni då detta, tänker ni? Jo! Det ska ni få veta. Som tur är har jag en bror som totalt saknar moral(detta är ett skämt, bäst att påpeka det så folk inte stör sig, men detta var sista gången jag påpekar att något är ett skämt) och stjäl med programkortet från jobbet och därmed räddar kvällen. wohooooo!

Fast först ska vi montera 2 speglar som ska skruvas där en elldning går som jag inte ser. Jag är medveten att jag givetvis skulle fotograferat detta innan väggen sattes igen, men det är försent nu. Så vi håller tummarna istället. Blundar. Och skruvar utav helvete. Går det på skit har jag ändå satt in en jordfelsbrytare idag. Så livet borde vara i behåll ändå.

... ska vi gissa på 2-2?


Nu får det snart vara nog


Jag bedriver sedan 1 vecka tillbaks en kamp i det här hemmet. En jakt. Och det är inte vilken jakt som helst, utan en råttjakt.

Snabb resumé: iom renoveringen av köket har vi fått ett provisoriskt golv (plywood-skivor) som inte täcker till 100%. Därmed har råttorna hittat till - och in i - huset.

Detta stör min tillvaro enormt. Främst på grund av 2 anledningar.

1. Min Sambo är livrädd för de små gnagarna. Igår fällde hon veckans kommentar "Robert, det känns som att jag lever i en skräckfilm". Hennes rädsla gör att jag sover med en sko vid sängen, i full beredskap att sopa till den jäveln om han tittar fram. Sovrummet ligger på övervåningen, och hur det tagit sig från köket upp dit begriper jag inte. Dock har han inte tittat fram på 3 dagar nu så han (eller hon) är ändå det minsta problemet.

Värre är det i köket. Vilket leder mig till mitt andra problem.

Jag vet inte vad vi har att göra med där men någon form av superråtta är det. Varje morgon har den jäveln tagit sig upp från golvet, fram till ett öppet skåp där vi förvarar alla torrvarar nu, och har någon form av festmåltid under natten. (Han gillar framförallt ris, ströbröd och pasta. Av det beteendet har jag dragit slutsatsen att vi inte har att göra med en lchf-råtta). Kan alltså vara en fet jävel.

Hursom, vi trodde vi hittade en lösning när anticimex var här och placerade råttgift under golvet, men icke. Morgonen efter hade tjockisen varit igång igen. Och lika spårlöst försvunnit på morgonen.

Aha! Tänkte jag, vi lägger ut en kartong precis framför skåpet, så att han måste ta den vägen till maten och kanske bli sugen på en liten förrätt i form av råttgift, men icke. Fanskapet hittar en väg runt och morgonen efter låg ströbrödet utspritt på golvet igen.

Vad har vi att göra med här?

Jag vet inte vad jag ska ta mig till.

Men jag ska få tag i den jäveln, sanna mina ord.

Idag kommer Fredrik ner och jag räknar med att han har pannlampan med sig. I sådana fall blir det nog att ge sig av ner i grunden med en spade och kanske sådana kinapuffar. Röka ut honom liksom. Överleven han den attacken så flyttar jag.

Nu vädjar jag till er... har ni några andra förslag? Vad ska jag göra? Hur ska vi få dö på denna mästerråtta? Jag håller på att bli tokig..

Vad är det frågan om?


Låtlistan vid dagens besök på Nautilus;

Haddaway - What is love
Eiffel 65 - I´m blue ladadi ladada (eller "I´m blue I can beat up a guy" som Emelie tolkar det) =)
Scatman John - I´m the Scatman
 
Och avslutningsvis en total slakt (någon remix) av den annars grymma 90tals låten "Think about the way" med Ice MC.

Vad i HELVETE? Vem väljer dessa låtar? Kan inte träna till detta. Omöjligt. Trodde aldrig mer jag skulle behöva Pirate Bay efter Spotifys intåg i livet, men tydligen måste det laddas hem musik och läggas in i Mp3:an. För så här kan vi inte ha det.

Nu: Morfars brännvinsost och ett glas rött. Snart till spisen för att laga dagens middag. Fläskfilé och klyftpotatis står på menyn. Efter det: halv åtta hos mig och sedan Criminal minds.

Imorgon: Fredag och besök av min min kära bror med Familj. Då ska vi bygga en portal, men framförallt umgås.

Före det har jag dock en galen lista med saker som ska göras. Färg ska handlas, mat ska handlas, däck ska bytas + 2 saker till som jag glömt. Och mitt i detta ska jag få till 8 timmar arbete.. Eller vem försöker jag lura? Finns väl ingen som jobbar 8 timmar en Fredag.

På återhörande

Efterlysning


Har jag någon vän som inte är höjdrädd, inte är rädd för döden och som gillar att klättra på hala stegar i minusgrader, vänligen hör av er.

Jag gillar nämligen inget av ovanstående.


Till den det berör


Då det är ganska uppenbart vem du vände dig till med ditt inlägg så bör jag väl svara på detta. Eller, egentligen borde jag inte behöva svara då 99% av mina vänner känner mig och vet vad det handlar om. Men då det uppenbart inte är så i det här fallet...

1. Påståendet att jag inte förstår att det blir en förändring att bli förälder. Jadu, var ska vi börja. J och E är inte de första i min närhet att skaffa barn, som du kanske missat. Det är helt otroligt att jag behöver skriva detta.. Men, jag är fullt på det klara med vad det innebär att bli förälder och att livet förändras i många olika riktningar. Att du påstår något annat visar ju bara hur lite du känner mig.

2. Du vet uppenbarligen inte vilken relation och framförallt jargong jag och J&E har. Därmed gör du nog bäst i att inte uttala dig om saker som skrivs oss emellan, då allt och då menar jag ALLT är skrivet med glimten i ögat och värme, oavsett hur rå tonen är. Så gör dig själv en tjänst och låt bli att bli "illa berörd" som du uttrycker det i fortsättningen.

Jahanejhejjaha. Något roligare kanske?

Äh vad fan, kl. är 06:41 och jag har varit vaken sen 04:20. Finns inte så mycket roligare att skriva. Dags att skaka liv i sig själv och bege sig mot jobbet.

Nu jobbar vi in helgen, det är trots allt redan Onsdag.

Var tog du vägen Anna-Maria?


Jag har en vän. Eller jag har flera, men det här inlägget ska handla om en av dem.

Han har nyligen fått ett jobb i Stockholm, något han velat ha länge. Jättekul givetvis. Grattis och så.

Men.

För 2 veckor sedan nämnde han att han skulle ner till sin forna hemstad Örebro och börja flytta saker. Han skulle då besöka sin gamla vapendragare för ett klassiskt besök med lite delikatesser och en bättre flaska (läs box) rött.

Men.

Han dök aldrig upp. Och nu ställer jag mig frågan. Vad fan hände? Strul med flyttbilen? Glömt var Köping ligger? Blivit lite "för fin" nu när du vistas i de finare salongerna vid Berns?

Jag vet i sanningens namn inte svaret.

Om du läser detta så når du mig som vanligt på 070-731 70 71. Observera dock att endast otroligt bra ursäkter till att du ej dök upp accepteras.


Lördag morgon


Dottern på bröstet och senaste avsnittet av Laul Calling rullar. Life truly is good.

Han är tillbaka


Det är inte många bloggar som jag följer, men en av de få har precis återuppstått.

http://schulmania.blogspot.com/

Seså. Se till att bokmärka den jäkeln nu.

Annars då?

Mycket bra dag i antågande. Men vi tar det från början.

Vaknat av tungan av en 50 kilos rottweiler i ansiktet - ruskat av sig obehaget - frukost med hembakat bröd - hundpromenad och pinnkastning runt underbara macksta - grattistillmigsjälv-inlägg på bloggen - hämtat lilltjejen så L får ta lite sovmorgon -sett senaste Laul Calling med Emir Bajrami som gäst (klart sevärt). Och där är vi nu.

Resten av dagen?

Ungefär så; duscha - åka över till svärfar och svärmor och lämna hunden + 4,5 liter whiskey (som tack för hjälp med renoveringen) - handla med lunch hem - Niklas anländer - highfive med Niklas på farsdag - igång med xboxet - hämta något kallt från kylen - highfive igen - skicka hånfulla sms till JW som inte behagar dyka upp (utan försöker sätta något slags inofficiellt världsrekord i antalet släktmiddagar på en dag) - 16.25 Sverige-Finland - 17.47 onlinepizza.se - 20.30 Milanoderby.

Man kan ha sämre Söndagar.

Fars dag


Grattis mig! Hurra hurra hurra.

Lördagstrött


Finns det uttrycket? Nu gör det det. Helt galet färdig.

Trots 2 veckors "ledighet" så skulle jag behöva gå i ide 1 månad eller 2 känns det som. Tycker jag sover bra då frugan drar lasset på nätterna, men blir inte utvilad ändå. Antar att jag vaknar oftare än jag tror.

Så tröttheten innebar att lördagskvällen började med ett besök vid Konsum och godisinköp för 170:-. Sitter nu i soffan och beundrar mina 3 tjejer här hemma. 2 i soffan och 1 avdäckad på golvet. (hunden alltså, inte Liza).

Så.. dags att rycka upp sig nu. Hämtade previs en kall från kylen. Snart postkoden och därefter "så mycket bättre". Lill-Babs som ska tolkas idag. Ingen favorit kanske. Såg ni förra veckan? Petters dag, och några helt ok versioner av hans låtar. Det går ju dock inte upp emot hans klassiker.

Det här beatet håller faktiskt fortfarande;


Några som festar ikväll? Let´s go förfest 1999 och höj upp denna;




Nu: onlinepizza.se och åter till soffan.


När vi två blev tre


Detaljerna kring detta håller jag nog för mig själv och familjen. Måste ju på något sätt göra skäl för bloggnamnet. Ni som är nära vet ändå.

Jag har fått lite ris i kommentatorsfältet angående min uppdatreringsfrekvens. Till er vill jag säga att den här bloggen bara är ett extraknäck. Den genererar ca. 30.000:- i snitt/månad och därmed kan jag inte lägga ner för många timmar här. Måste ju även ägna mig åt mina huvdsakliga sysslor som statstjänsteman, blöjbytare, hundvakt, pokerspelare, dataspelare, byggherre och familjefar.

Idag, eller rättare sagt i Onsdags, så löstes ett av mina i-landsproblem. Jag budade hem en bil via kvd.se. Så idag bär det av med vapendragaren JW till Stockholm för att inhämta min nya bebis. Bebisen heter SAAB och eftersom variation suger så är även denna en 9-3:a och även denna är svart. 

Det som bör tilläggas är att om ni inte hör något mer från mig, så beror det på att jag ska åka de 15 milen hem igen med sommardäck. Sommardäck alltså. I detta väder. Skulle det gå åt helvete så kan ni alla fall vara säkra på att det gick just åt helvete med ett leende på läpparna i nya bilen. Dessutom är det som bekant Fredag idag.

Och Fredag innebär besök till J, E och P för Idol och något gott att äta. Blir jag INTE bjuden på whiskey och cigarr så förstår jag ingenting. 

Lördag/Söndag står inget speciellt på schemat. Troligen får jag hit en snickare som sätter nya innertaket i badrummet på Lördag. Börjar faktiskt se ett slut på denna helvetesrenovering. 

Sådär. Uppdaterat och klart.!

Vi hörs om 2 veckor igen..
 


RSS 2.0