Time for turkey


Dålig uppdatering här på sistone. Har ett par grejer från den senaste veckan som ska avhandlas när tid finnes.

Är i Dalarna för tillfället och hälsar på familjen. Korvgrillning och bastubad vid sjön i Säter står på schemat vid lunch.

Och Sandin, i eftermiddag ska jag ge mig på en sån här rackare, då brorsan bjuder på kalkon.




Ska göra mitt bästa för att försöka slå dina kött-svettningar från Prag. Jag har hört att tjeckerna fortfarande pratar om dem som något i hästväg.

Hoppas alla har en bra helg..

Jag återkommer!

Bästa bästa


dagen idag.

Söderling går som tåget(ny seger i natt) och det finns ingen anledning att ångra vinnarspelet ännu. (det vore ett välkommet tillskott i kassan då nattens pokersession var en ren misär).

Nu laddar vi för 18:00 och Sverige-Serbien. Satan vilken stämning det var förra matchen. Nu spelar de i Malmö arena och det finns ingen anledning att tro att det blir sämre drag där nere. Ge detta en chans, även ni som inte är handbollsintresserade(läs tjejer). Tror detta kan vara en sport för er. Om inte annat så får ni spana in Magnus Jernemyr i shorts, och det går inte av för hackor. 
 
Har inte tittat in oddsutbudet på matchen än. Men spontana känslan är nog att Sverige tar det där. Serbien är bra, men med Sveriges grymma försvarsspel så tror jag att det går vägen.

Stryktipset ser också interssant ut med jackpot idag.

Nu: På väg till Nautilus för den första Lördagsträningen på jag vet inte hur länge.

Sen: Till Jens för att bära något som han inte orkar bära själv(kan med andra ord vara precis vad som helst) och för att rensa gamla laptopen som inte varit vid liv på över 1 år.

Ännu senare: Troligen en "groggajävel" som han ifrån Ullared skulle ha sagt och mat och spel med vänner.

Gött.

Mitt namn är... Sverker Orr


Jag var ner till Big Inn igår och handlade. Och vet ni? Jag jämförde priser. Tror aldrig att det har hänt tidigare, men igår gjorde jag en liten undersökning.

Vad jag undersökte? 

Våtservetter! 

Anledningen att jag började jämföra var för att jag för mitt liv inte kunde begripa hur det kan skilja från 9:90 upp til 27:00 för samma antal våtservetter. I vanliga fall, och när det gäller en annan vara, så hade jag valt den dyra då det oftast är så att högre pris= bättre kvalité.

Men med våtservetter? Som man torkar barn i stjärten med? Jag kunde inte förstå vad skillnaden var.

Så.. jag tog 5 minuter och jämförde innehållet i eldorados våtservetter, med willys egna och sedan något dyrt märke jag inte kommer ihåg namnet på. Och vet ni! Varenda ingrediens(heter det så?) var exakt lika. Och i samma ordning!

Vilken upptäckt.  

Så nu vet ni det... köp de billiga våtservetterna. Samma saker i alla.

Jag var dock alldeles trött efter denna jämförelse och prisjakt så nu får det vara bra för ett tag och kvalitetshoppingen får fortsätta.

Har ni däremot något bra tips på varor/mat som funkar lika bra med billiga varianter, kom med dem. Och gör det nu! Så har vi alla råd med en extra Fredagsgrogg nu när det är helg och allt.


Tankar 110120


Stormsteg mot helgen. Igen. Skönt med en helg då absolut inget är inbokat. Nästa helg däremot så bär det av till Säter för ett möte med en helt ny människa. Ska bli fantastiskt. Något som inte är lika fantastiskt är att jag då även ska dra ut en visdomstand på Fredagen. Blir lika förbannad varenda gång på den där jävla Nalle Puh i taket. Puh är enbart förknippad med smärta för mig.

----------------------------------

Ikväll spelas Los Angeles Kings - Phoenix med en 1:a. Runt 2,10 går att hitta.

-----------------------------------

Har hämtat videokameran också. Ikväll ska den vevas igång med en homevideo. Har dock inte kollat så sambon är med på det hela, men vad kan hon invända emot liksom? Filmen läggs sedan upp som "superhunk(though a bit fat) doin´hot chick all night long" på denna sida. 20 kronor kostar det att få access till detta, skicka ett sms till 070-731 70 71 så skickas inloggningskoder ut.

-----------------------------------

Fick Alex Schulmans senaste bok på posten i förrgår. Igår kväll var den utläst. Skapligt underhållande läsning, dock inget måste direkt. Svaga +++. (och ja, Emelie, du får låna den)

-----------------------------------

Estrellas chips är bra mycket godare än OLW:s. Ni som tycker annorlunda... har fel.


Tennisrek


Robin Söderling spelas som vinnare av Australian Open till 18ggr degen på Svenska Spel.

Tror naturligtvis att Nadal eller Federer tar det, men 18ggr är ett alldeles för högt odds på Söderling som har börjat säsongen med en turneringsseger och nyligen bytt tränare, vilket har verkat ge en kick.

Vill ni safe:a upp spelet så går ni igenom spelschemat och spelar på att Robin åker ut i den rundan där han först kan ställas mot Nadal eller Federer. De bör vara de enda som kan slå ut Robin med hans dagsform och det spelet innebär att ni räddar upp vinstinsatsen med relativt god marginal om uttåget sker mot någon av dessa herrar.

Annars då?

Äsch, inget särskilt.. jobbar och står i.

EDIT; Ser nu att vinnarspelet är bortplockat från SVS. Bör dock gå att hitta på andra siter under livespel, då turneringen redan startat. Det högsta jag hittat på andra siter innan turneringen är 17ggr, vilket också är bra.

Spelar även idag;

Kortrijk – Sporting Lokeren 1:a till 2.00 hos unibet
Manchester City - Leicester 1:a till 1.92 (hcp 0-1) hos unibet
Och en lite mindre peng på Australien-Bahrain (även det hcp 0-1) till 2,16 hos unibet. 


Världens enklaste jobb?


Att vara expertkommentator för skidåkning måste vara världens enklaste jobb.

Vet inte vad karl heter på SVT, men det ENDA han säger är "oj, sen där" och "där kom han sent" eller "sent in där". Ibland blandar han upp det med en "oj, innerskida!" och sen tillbaks till "han är sen in där"

Vad i helvete är det frågan om? Det där jobbet skulle ju jag klara utan problem.

Årets syn?


Tror jag att jag gjorde inatt. I alla fall so far. Innan någon avfärdar den som en idiotsyn vill jag påpeka att vi hade spelat heads up under i ca. 1,5 timme innan och jag hade bra koll på spelaren ifrågas satsningsmönster m.m.

Enjoy:

Hand # 3726045073 starting - 2011-01-16 00:52:39
** Anon Holdem HU 18 - €100 Max [Hold'em] (0.50|1 NL - Cash Game) Real Money

Izidor sitting in seat 1 with €167.55[Dealer]
Player 2 sitting in seat 2 with €226.95
Izidor posted the small blind - €0.50
Player 2 posted the big blind - €1.00

** Dealing cards to Izidor: 5s, 2c
Izidor raised to €3.50
Player 2 raised to €13.50
Izidor called - €13.50

** Dealing the flop: 9d, Ah, Jc
Player 2 bet - €19.00
Izidor called - €19.00

** Dealing the turn: 4h
Player 2 bet - €48.00
Izidor called - €48.00

** Dealing the river: 5d
Player 2 went all-in - €146.45
Izidor went all-in - €87.05
Player 2 shows: Kh, Qc
Izidor shows: 5s, 2c
Izidor wins €334.10 from the main pot

Rake: €1

Synen pre är det inte så mycket att snacka om. Vi är djupa och jag har position. Syen på flop är en ren float för att kunna stjäla potten senare i handen. Samma sak på turn. Han betar för hårt och för fort för att sitta på ett starkt A. J skulle han aldrig beta så i det läget. Han är med andra ord tom. Problemet är att jag också är det. Men min bluff ska in på river. Han kan omöjligt fortsätta trycka där tom, resonerar jag. River: 5 och han går all in. WTF? Den synen var inte en blixtsyn kan jag meddela. Men med ovanstående resonemang att han var tom på turn, kan jag inte lägga när jag träffar. Syn. Vinst. Han blir vansinnig. Påstår att jag fuskar. Hur man nu ska kunna göra det? 3 händer senare var han tom och lämnade bordet.

Jag kan även påpeka att bad beat jackpotten är uppe i 320k på prima. Så för er som har konto där, och känner att ni troligen kommer förlora med 4-tal i 8:or eller bättre skulle jag rekommendera en sittning. Inte fel att splitta 320k dollar!

--------------------------------------------

Idag beställer vi en resa. Svärfar fyller 60 och i slutet av maj åker vi till Side i Turkiet. Så nu blir det att ge fan i chipskålen i ett par månader. Så man slipper skämmas därnere.

Nu ska vi se om det går att knåpa ihop ett europatips.

Ha en skön Söndag!


Jag ber om ursäkt


Jag är skyldig en person en ursäkt. Jag skyltade här på bloggen igår och gjorde mig rolig över Jens och hans speedos. Förlåt Jens. Det var ett misstag. Jens hade inte ens speedos på sig när han badade.

HAN HADE HOTPANTS!

HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA.

--------------------------------------

Nu: Till Kungsörs torp och rycka in som masterchef under lunchen. Nu ska jag visa de där "riktiga" kockarna hur mat ska lagas.

No more sick in the ass


Åter från de döda - åter till jobbet - åter mot helg. Där är vi nu

btw, min dubbelsjuka resulterade att jag igår kväll när jag skulle gå och lägga mig såg ett hörn av en magmuskel som jag inte sett på flera år. Magsjuka rules!

Synd dock att helgen nu är här och att fredagsmiddan och Lördagsgroggen troligen står på schemat. Hejdå magmuskel. Ses efter vinterkräksjukan anno 2012 igen.

Och till dig Magnus som insinuerade någon form av svaghet hos undertecknad vill jag bara meddela att riktiga karlar drabbas av minst 2 magsjukor/år. Hur många har du haft?

Som ni minns så bet ju knappt den första bakterien på mig. Så då bestämde Gud (? eller vem bestämmer om sånt här egentligen?) att den där Robert skickar vi på en omgång till. En rejälare jäkel. Bakteriernas bakterie. Och vad hände? Spottade en extra gång vid tandborstningen, stretchade lite innan sänggång och var frisk som en nötkärna lagom till frukost morgonen efter.

Eller så var det inte så det gick till. Jag vet inte riktigt. Bakterien kanske har satt sig på hjärnan.

------------------------------------------------

Snart ska jag ta mig an dagens träning med skräckblandad förtjusning. Själva träningen uppskattar jag alltid. Problemet är att Jens har lyckats övertala mig att träningen idag ska bestå av simning. Och varför är det så hemskt då tänker ni?

Jo.

Det är så att Jens vägra simma i shorts. "Det ger för mycket motstånd" som han själv uttrycker det. Han kör alltså i speedos. Speedos!

T.o.m. elitsimmarna har övergett denna helvetesuppfinning för sina dräkter. Men inte J-man.

Dessutom har de lek i stora bassängen efter kl. 15:00 idag. Och Jens i speedos med en massa småbarn lekandes i poolen.. jag vet inte riktigt ja. De stackars barnen kommer vara med om ett trauma.

------------------------------------------------

Nu pep det till i mobilen, videokameran har kommit! Kul kul kul kul.

------------------------------------------------

Niklas! Vi kommer och äter imorgon förresten. Nu sparade jag in 89 öre eller så på att jag inte skickade ett sms med den infon. Halleluja. Blir det nog allt en extra salt pinne till tipsextra imorgon.

Som ni märker har jag inte så mycket vettigt att skriva. Jag får återkomma när nivån är högre än såhär.


Magsjuk


Igen! Helt otroligt.

Återkommer när allt är som det ska.

Sista semesterdagen


Är det idag. Nytt år är dock=nya semesterdagar. Dags att börja planera en skidresa snart. 

Den briljante Erik Niva läser tydligen min blogg och skrev det här inlägget för ett par dagar sedan.

För övrigt så vill jag påpeka att boyband-omröstningen stänger på Söndag.

Ställningen nu?

Westlife - 1 röst
Boyzone - 1 röst

Westlife leder alltså för tillfället.

Karaktär zero


Hade en tanke efter Julen såhär att hålla igen lite. Ni vet efter alla köttbullar, rödbetssallad och skinka. Julen är ju så gott som alltid= ett par kilo plus på vågen.

Och vad gör McDonalds mitt i min återhållsamhet.

Jo, då återlanserar de:



El Maco. Hamburgarnas hamburgare. På två dagar har jag nu intagit 2 sådana mål. (givetvis med plusmeny och vitlöksdip) Och jag är rädd för att det inte var den sista.

Detta måste var den godaste burgaren McDonalds gjort. Ni som har andra åsikter (och därmed troligen har blivit tappade som barn) skriver det på egen risk i kommentarsfältet. Jag och El maco kommer och tar er om ni sågar detta mästerverk tilll hamburgare.
----------------------------------
Nu: Avresa till storebror för intag av fördink och matlagning. Oxfilén ska in i ugnen för förstekning och så ska min käre bror lära mig att göra en rödvinssås från scratch. Detta medtages sedan till Jens och Emelie där kvällens planksteksmiddag äger rum.

Ha en trevlig kväll alla!

Det höll..


hjärtat alltså.

Som Jens konstaterar så är grisen kvar hos sin rättmätiga ägare. Inte helt oväntat, men kul att grabbarna åtminstone försökte bjuda upp till kamp (det var trots detta avgjort redan innan den sista grenen). Men var inte bitter Jens, det här var ändå ett steg framåt från Kungsörs torp, då förövrigt samtliga grenar var fysiska, men JW kom vad jag minns sist i alla. Nya tag min vän.

Jag har några bilder då jag poserar med grisen som jag tänkte lägga upp här. Tror dock jag avstår då jag inte är säker på lagarna kring tidelag och inte känner för att reta upp några djurrättsorganisationer för tillfället.

---------------------------------------------------------------

Något helt annat. Vid en lunch på jobbet diskuterade vi vilket som är det bästa boybandet någonsin(vi har många intressanta diskussioner)

Min röst föll naturligtvis på det enda sjävklara alternativet. Den bästa gruppen helt enkelt.

Har man gjort låtar som denna. Och andra versen i den HÄR. Då ska man ligga i topp.

Mina kolleger höll helt oförståeligt inte med och röstade på något elände. (skriv in de igen här, kommer inte ihåg vem som röstade på vad)

Så..

Vilken är er bästa? Gärna med motivering och vilken som är deras bästa låt, så ska vi en gång för alla reda ut detta och kora en vinnare.

(är man cool och inte vill medge att man gillar boybands så räknas även anonyma röster).



My heart will go on... hopefully.


Nu ska jag bege mig till Nautilus för det första passet på 3 veckor.
Förberedelserna har som ni vet varit julmat, julsnaps och magsjuka.

Om pumpen klarar detta så återkommer jag ikväll med hur det gick med den gyllene grisen. För det måste ni väl ändå undra?

Åter från de döda


Jahapp.

Magsjuka ja.

Den där bakterien som jag hånade alla andra för, som jag kallade en liten skitbakterie och som jag sa att det bara va de svaga som åkte på den. Det var... ett misstag av mig.

På nyårsdagen bröt nämnligen "den lilla skitbakterien" ut även på mig. Det var ingen skitbakterie. Det var en superbakterie. Så de senaste 2 dygnen har jag legat nerbäddad. Bakterien valde dock den andra vägen på mig så inga skavsår här inte.

Idag är det dock hopp om livet då 2 skogaholmare åkt i till frukost utan illamående som följd. Framsteg!

Jag gjorde dock en smart grej på nyår. När jag insåg att i princip alla insjuknat i den här bakterien och att även jag eventuellt skulle drabbas på nyårsdagen OCH förrätten dessutom bestod av en fantastisk hummersoppa med en liten touch av saffran och till det ugnsrostat bröd med vitlökssmör så fattade jag beslutet att skeppa i mig så mycket det bara gick. Nu tänker ni säkert att det där var ju jävligt dumt, att jag borde ha hållit igen fär att slippa kräkas/bajsa ihjäl mig. MEN. Jag tänker såhär. Ska jag vara magsjuk på självaste nyårsdagen, så ska jag fanimej kräkas hummer. Vad kan slå det liksom? Att få uppleva den dubbla gånger.

Hur mycket jag åt?
Oh my god i went to town.

"Problemet" var dessutom att Liza inte äter skaldjur, så hennes skeppade jag gladeligen i mig. Problem nummer 2 var att det fanns i princip obegränsat med bröd och smör. Så jag åt och åt och insåg först när varmrätten kom in att jag var i princip mätt. Dock servedas det ett mycket mört kött och hasselbackare till varmrätt. Så med ovanstående resonemang i bakhuvudet fortsatte matfesten och gissa om jag var nöjd med det beslutet då en av festdeltagarna redan innan tolv-slaget gick till sängs med befarad magsjuka. Och utdelningen lät mycket riktigt inte vänta på sig då jag redan på nyårsnatten skickade upp den första hummerkräkan som toppades med en entrecoté-kräka som även den var mycket fin även på uppvägen.

Mycket matsnack nu. Beror naturligvtis på att jag inte ätit något vettigt sedan nyårsafton.

Med ovanstående i tanke är det inte alls dumt att ha 1 veckas semster kvar. Välbehövligt och mysigt att vara hemma med familjen.

------------------------------------

Idag är sambon i Västerås och inhandlar en videokamera också som vi fick presentkort på i julklapp. Så nu ska det filmas vilka framsteg som görs i det här hemmet. Kan F få på sin 18-årsdag sen.

Som med alla beslut har även detta tagit tid. Inte som blandare eller golvväljartid(tack och lov) utan mer en liten granskning av vad som finns.

Hade bestämt mig för en Samsung eller Sony kamera. Kom till butiken och hon filmade med Sony kameran samtidigt som hon slog på en full hd Samsung kamer bredvid. Jubel och klang. HD-ska vi ha. Problemet? Ett minneskort på 4 gb. räcker till 40minuters filmning. 40 minuter! Det är typ ingenting det. Kameran hittar ni här.

Vet inte riktigt vad jag ville ha sagt med det. Mer än att det blir åtminstone ett 8 gigs så vi kan filma i 1h20min innan det behöver föras in i datorn.

Har väl inte så mycket mer att säga för tillfället. Och Jens.. klaga nu inte på att detta inlägg är för långt. Jag är sjuk, det är förbannat synd om mig, och då får man skriva långt.

Jo förresten, JVM ikväll! Sverige-Ryssland! Semifinal! Bara det gör ju att jag känner mig frisk redan nu.

RSS 2.0