"Värre än såhär kan det fan inte bli"


Vad är det som har hänt?

Här ber man om en historielektion. Och vilka svarar? Ingen!

Är det så att mina läsare besitter samma begränsade historiaskunskaper som undertecknad? Eller struntar ni helt enkelt i mig? Har ni viktigare saker för er?

Stackars, stackars mig.

Jag känner mig bortglömd. Övergiven.

Jag känner mig såhär


Historielektion, tack


Föregående inlägg var givetvis inte allvarligt menat. Jag försökte faktiskt googla på "kvinnors förtryck av män" för att få lite mer punkter att lista, men fick bara sökträffar på mäns förtryck mot kvinnor. Så kan det gå.

Nu: På plats i Säter för påskfirande. På tal om påsken så pratade vi om denna högtid i bilen upp. Och det är skrämmande vad dålig man(läs jag)är på historia. Varför firar vi den? Påsken har alltid varit = några dagar extra ledigt, mycket god mat samt snaps.

Men historien bakom?

Som förälder vill jag gärna kunna upplysa F om varför vi firar detta och inte ge förklaringen om ledighet, mat och snaps.

Jag är med på att det har med jesu död att göra. Och att han pinades på... långfredagen? Men sen? När återuppstod han? Tog dom död på honom igen? Kristi himmelfärd är ju en bit bort.. varför väntade han tills dess med att bege sig till himmelen?

Sitter någon inne med denna kunskap får ni gärna upplysa mig.

Nu ska jag ut och riva altan. Och ta en kall öl i Jesu namn.

Glad påsk! 

En uppmaning till mina manliga läsare


Efter att än en gång genomlidigt 364 dagar av förtryck mot oss män (billigare drinkar på krogen för kvinnor, Gudrun Schyman, PMS, hår som fastnar i golvbrunnen, fått skit för vår förmåga att inte kunna läsa tankar, övervägt självmord efter att för 150:e gången svarat på frågan "ser jag tjock ut i denna", ingen som busvisslar efter oss på stan, ingen som nyper oss i röven och tittar på våra manboobs... ni ser! Vi är i konstant underläge.

Tills nu! Tills idag! 

Idag är dagen här då vi slipper dessa kvinnor ända fram till påskdagen då de återvänder från blåkulla.

Länge leve männen! Stå upp mot mansförtrycket! Ut och lev rövare!


En fråga till mina kvinnliga läsare


Tog ni kvasten till jobbet idag?


Kärringar!





Edit



Tillbaks från Sjötullen! Tveksamt om hon jag lämnade bilen till förstod vad jag menade. Jag ger mig fan på att jag kommer ner och däcken ligger kvar i bagageutrymmet och bilen är tvättad istället. Men nu ska vi inte vara negativa.

Kom på en reflektion till!

Jag har en fråga till alla er som INTE har kommenterat den fantastiska göteborgsvitsen om loket.

Är i humorlösa? Den var ju jätterolig.

Eller är jag humorlös?

Den som slår den vitsen i kommentarfältet får, förutom utnämnandet till årets vitskung/drottning 2011, även en fin påskpresent.


Reflektioner


-DHL och Schenker

-Vad är det frågan om med dessa företag? Jag har fått 2 leveranser den senaste veckan och bägge företagen vägrar ta mobilnummer för att kunna ringa strax innan de anländer och man då kan bege sig hem. De förutsätter istället att man ska hålla sig hemma "mellan kl. 11-15" då leveransen ska ske enligt deras kundtjänst. Vad tror de om folk? Att alla är arbetslösa ensamstående 4-barns mammor med 3 katter som aldrig lämnar sin 2-rummare? Kan inte boka upp halva dagar för att ta emot en leverans på 3 minuter. Dessutom höll jag på att gå miste om en räkmacka p.g.a denna idioti. 

Schenker och DHL - Vet ni vad ni är? Ni är INTE bra

- Bebisskratt

Kollade in den här videon i helgen. Försök se den utan att skratta själv. Försök! Det är tamejfan omöjligt.

Bebisar som skrattar - vet ni vad ni är? Ni är BRA.

- Golvläggning

Golvläggningen jag beskrev tidigare gick bra fram till att det visade sig att det skulle saknas 1 paket. Ett! Idiot som jag är så chansade jag vid den första beställningen på att 33 paket skulle räcka fast jag räknat ut kvadraten och kommit fram till att 34 nog vore det bästa.

Resultatet?

Golvet blev inte klart. Jag kan inte sätta tillbaks lister och foder. Och! Jag behöver beställa ett paket golv som det blir samma frakt på som mina 33 tidigare paket. Nästan 1000:- för ett paket golv.

Robert - vet du vad du är? -  Just precis! Du är en idiot

- Grillning

Oj vad det grillas! Oj vad det grillas!

Grillning - du är bra.

-Fredrik och Veronica

Grattis som fan! Ni är MYCKET bra.

-Påskmaten

Vad är det frågan om med oss svenskar? Hur är det möjligt att ha 3 högtider (Jul, Påsk och Midsommar) och äta EXAKT samma mat vid varje högtid? Köttbullar, sill, lax, ägghalvor.... WTF!

Svenskarnas matvanor - vet ni vad ni är? Ni är USLA. (även om ovanstående mat är god. Det är variationen som är åt helvete).

Hade några punkter till men nu måste jag smita för att hinna ner till mina vänner vid Sjötullens bilvård för att byta däck för 99:-.

-Byta till sommardäck vid Sjötullens bilvård - Mycket bra!


En Göteborgare..


..signerad JW;

Varför kommer all SJ:s vagnar i tid till Göteborg?

Vava?

För att de vill hem till LOKET!

Ursäkta mig, men; HAHAHAHAHAHAHAHAHAHA! Vilken världsvits.

Alla heter Glenn i Göteborg, part II


På plats i Göteborg för en 3-dagars utbildning.

Jag och JW reste 16:28 från Köping station och innan vi var i Arboga så hade vi bekantat oss med två fagra flickor som satt vid samma bord som oss.

Efter några mil så hade de berättat att de var påväg till Skövde för att träffa en väninna och att de rest från Stockholm. Gentlemän som vi är så bjöd vi damerna på något att dricka och de var mycket tacksamma. Min fantastiska sambo hade dessutom gjort iordning en plockbricka och lagt ner i min väska som innehöll västerbottenost, salami och tacochips. Gissa om vi låg på plus hos tjejerna efter detta. De närmsta 2 timmarna pratade vi sedan om allt ifrån problematiken att återhämta sig från en lågkonjunktur till charter i Turkiet och killar med smink i Stockholms tunnelbana innan de lämnade oss i Skövde.

Vad "tjejerna" hette?

Birgitta och Ejvor.

Hur gamla de var?

Tillräckligt gamla för att heta Birgitta och Ejvor.

Lagom till GBG hade vi återhämtat oss efter tantchocken och tog en taxi till Scandic Opalen där vi huserar för veckan.

Efter det: In med väskor - ut och leta efter avenyn - hittat avenyn - letat matställe - hittat Hard Rock Café -återvänt till rummet för lite sjukt välbehövlig sömn.

På återhörande!
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
Till mina 2 underbara flickor där hemma; Sov gott!

The woodsman



Jag hade följande konversation med farsan häromdagen i kommentarsfältet;

Postat av: Torbjörn Orr

"Jag hörde att kompisen tyckte att storebror var världens bästa kompis som hämtade på krogen med 2 Mac och cola i baksätet. Thats what friends are for.
+++ NO

2011-03-30 @ 18:11:40
Postat av: Robban

That´s what BROTHERS are for! Ja det var uppskattat det han gjorde. Vi ger han nog till och med ++++ för den insatsen. Nästan lika bra som den gången han gick ut i skogen med motorsåg mitt under en fest och fällde en gran lite sådär för att han kände för det. Men det tar vi en annan gång."


Nu är en annan gång. Jag inser dock att jag inte var helt ärlig. Trädet fälldes tydligen med yxa. Och.. Eftersom jag är en man av mitt ord så har jag rotat fram bildbevis på detta. Såhär såg det ut när han helt sonika begav sig ut i skogen;




Hur nöjd han var efteråt?


Ungefär så.


 Vi ses snart brorsan!


Hörrni, det där med att vara en A-människa...


.. jag vet inte riktigt jag.

Jag fick följande beskrivning av någon(jag har mina misstankar om vem) ang. vad en A-människa egentligen är;

"Typ A-människor är lätt att känna igen. De har ofta spända ansiktsdrag och spända muskler. De blinkar snabbt och ofta, talar lika snabbt och sväljer gärna sista ordet i meningen. De skyndar på andra när de pratar eller avbryter dem.
En extrem typ A-människa talar även på inandning, för att inte förlora tid, och nickar gärna instämmande, också på sina egna yttranden. Han eller hon rör sig snabbt och agerar genast.
Typ A-individen avskyr köer och att behöva vänta, går fort, äter fort och vill inte dröja vid matbordet efter måltiden.
I extrema varianter blir den här personen också fientlig. Han eller hon är arg på det mesta och upplever världen som full av hindrande idioter som sätter käppar i hjulet."

Så nu vet jag inte. Jag vill inte vara den som pratar på inandning. Det låter besvärligt. Och rent praktiskt.. hur får man i sig luft om man pratar på inandning?

Men.. jag tänker också såhär. Om det där är en A-människa.. hur fan illa ställt är det med en
C-människa? Och, hisnande tanke, en W-människa?


The A-guy



Vet ni vad en kollega sa till mig igår?

"Robert," sa han. "Du är en A-människa."

En A människa!

Vet inte riktigt vad det betyder. Det jag däremot vet är att A är först i alfabetet och därefter så kommer rent logiskt alltså alla B-människor, C-människor och så vidare.

// Robert Orr. Er A-människa framför tangentbordet.





He´s back


Jaha.

Hej, hej!

Eftersom det var ett tag sedan sist tänkte jag återuppta bloggandet med en resumé. Men då jag insåg att det är 2 veckor sedan sist så skulle en sådan genomgång ta halva min arbetsdag och då blir det arga munnen och onda ögat från chefen. Och det är ju inte bra. Vi drar därmed igång igen med ett tips istället. Och som den sanna tjockis jag är så är det så klart ett sås-tips!

Jag grillade nämnligen förra helgen och standard till grillning har de senaste 2 åren varit lohmanders bea. Ibland har man tokat till det med en chili-bea, men ständigt denna sås. Så i went a little crazy och testade istället denna till grillningen 



Herrejävlar vad god den var! Tillsammans med en fläskfilé och k-salats lyxpotatissallad med creme fraiche. Testa - och ni blir inte besvikna.
-------------------------------------------
Jaha, då var man tillbaks i bloggandet igen då! Med ett lika meningslöst inlägg som vanligt.

Nu ska det skrivas som aldrig förr! 

RSS 2.0