Grym helg



Har det varit. Hade besök av en gammal polare i Fredags, och vi hade precis så trevligt som man har när man inte träffats på 3 år och har en del att gå igenom.

Lördagen blev lugn hemma, med en god middag och i säng vid 22.

Dagens planer är inte satta ännu. Kanske blir en trip till Västerås för att titta på kyl och frys.

Som ni märker har jag inget speciellt att komma med. Så vi får höras senare helt enkelt. Ut och njut av solen nu!


Watch me


Jag har en nyvunnen fascination för klockor. Jag har aldrig använt klockor fram till för kanske 2 år sedan då jag inhandlade någon variant vid ur och penn som höll ca. 3 månader då jag och min bror Fredrik tyckte det var en jättebra idé att brottas lite på skoj vid 02:00-bläcket en Lördagkväll. Det var tydligen inte klockan gjord för och när jag försökte förklara för expediten att hon sålt på mig en en skitklocka som inte ens håller när man lite löst och ledigt försöker sätta på sig den stirrade hon på de olika delarna och meanade att garantin inte gäller för eget sabotage. Skitkärring.

Min andra klocka steg i prisklass men höll ungefär lika lång(kort) tid. Den dukade dock inte under för en brottningsmatch med en spindelman utan slog sin sista tick en kväll som slutade lite för sent. Vi var på besök i Säter och på hemvägen efter en fest körde vi några casual släcka-lyktstolpar-roundkicks och på något vis så satt den inte kvar på handleden när jag kom hem. Grattis till den som hittade den i gräset/skogen. Jag vill tillägga att sådant rövar-beteende ni nu läser om utspelade sig innan jag fick rollen som familjefar. Sedan F kom till världen så har vi en snitt-tid på sänggång vid 21:45 på helgerna. 23:00 när vi har gäster/är bortbjudna. Förutom på kryssningen då. Men den ska jag avhandla sen då den förtjänar ett eget nlägg. Hell, den förtjänar en hel blogg, men det har vi inte tid med.

Hursomhelst fick jag smak för det där med klockor och känner nu igen mig i det där nördiga uttrycket att jag "känner mig naken" om jag glömmer klockan någon dag. Mitt senaste inköp blev en Gant som jag är mycket tillfreds med.

Efter Gant-inköpet(som är en rejäl sak) så har jag varit ute efter en lite mer diskret variant. Mer en jobbklocka liksom.

Och! Nu när jag fyllde år fick jag precis en sån jag velat ha av min kära sambo! En dyrberg/kern rackare som jag hämtade ut igår.



Sluta dregla nu, tangentbordet blir äckligt.
 
Och till er tjejer som ifrågasätter varför man lägger relativt mycket pengar på en klocka så kan vi göra en liten jämförelse om ni nu är på det humöret.

Jag lägger ihop inköpskostnaden för alla mina accessoarer, d.v.s de 2 klockor som jag för tillfället använder, och så lägger ni ihop kostnaden för era accessoarer. Ja, just det.. halsband, ringar, örhängen, hårspännen, tofsar, broscher, armband och så vidare. Just det! Nu verkar inte klockorna så dyra längre va? Ni är så ditsatta. 

Annars?

Äsch, vanlig Torsdag. Ska hem och mysa lite med TM och DK. Kanske smyga på ett glas rött. TM står som ni vet för Toolmate. DK i vanliga fall för Donkey Kong men då jag inte är upplagd för torsdagsmys med en 700-kilos apa så står det i det här fallet för dyrberg/kern. Ett glas rött står för.. ja, ett glas rödvin. (herregud vad tröga ni är som inte fattade det)


Monday, bloody Monday


Måndagmorgon. Helgen är över. Vädret är grått.

Jag har 2 frågor till er..

1. Vill ni liksom jag bli uppmuntrade?

2. Tror ni killen i klippet gillar den andra låten han kör?

Jag vet dock att jag blir på bra humör av detta.


Kärlek!


Ni vet att jag planerade en grillning till i Fredags. Vad jag inte räknat med var att en 1-dags-istid skulle dra in över Köping under Fredagen.

Jag bet dock ihop, handlade kol och tändvätska på OK (han i kassan ifrågasatte min mentala status) och begav mig hem efter jobbet.

Trots vädret bet jag ihop och gick urt för att leta på grillen. Grillfan hade tydligen stått kvar nedanför altanen sedan i somras, och hade frusit fast. Det måste gå ändå tänkte jag, och röck för allt vad jag hade i ena benet.

Resultatet?



Den föll ihop som ett korthus. Jävla skitgrill.

Här gav t.o.m jag upp mina grillplaner och vi stekte köttet istället.

Men idag! Idag ska det grillas! Solen skiner och altanen är rensad. Ang. rubriken så är den riktad till min sambo, som åkte till affären för att handla lite tillbehör till grillningen. (tänkte grilla kycklingfilé).

Och vad hittar jag i påsen när hon kommer hem?

FÄRSK SVENSK EKOLOGISK OXFILÉ.

Liza tycker knappt om Oxfilé, men köper ett kött för 100miljoner kr/kilot för att vara snäll mot sin sambo.

Som sagt, Kärlek till henne!

Nu ska jag bege mig ut i solen, hoppas ni andra gör detsamma. För er som trots vädret sitter vid en dator ska jag ge er en bild på mig och min andra kärlek i livet. Min nya kärlek!

 Toolmate!

Toolmate


Inför golvläggningen hörde farsan av sig och nämnde att vi behövde en såg nu när vi ska lägga golv. En såg tänkte jag, yes! För en gångs skull har jag verktyget som efterfrågas och tänkte på den där rostiga ute i ladan som dock alltid gör sitt jobb.

Tydligen behövde vi en lite mer elektrisk variant, och farsan var inte så sugen att släpa sin på tåget tydligen.

Så jag gjorde slag i saken, surfade runt lite i mina hemmatrakter d.v.s Bauhaus, Cheapy, Byggmax, Festo m.m. Och det som slår mig varje gång jag går in är att de aldrig uppdaterar sitt sortiment! Så irriterande när man redan äger alla maskiner de har, men 2010 års modeller. Jag vill ju ha 2011. Top of the line liksom.

Aja, jag chansade till slut på Cheapy, då det finns i stan och allt och är kända för sin kvalité. Så jag begav mig dit och sa;

- "Hörrudu din gamla Cheapyman! "Jag behöver en såndär såg."

- "Ok.. du menar en fogsvans?"

- "Du är en fogsvans!"

- "Va?"

- "Äh, glöm det. Jag behöver en sån elektrisk. Som kapar!"

- "Aha, du menar en kap och gersåg"

-"Precis, precis, en sån jävel vill jag ha. Jag är trött på min gamla x2000 med lasersikte och endast 37graders kapförmåga" 

Han tittar frågande på mig.

-"Du vet jag ska lägga golv. Farsan är i stan. Då behöver man ju en sånhär. En kap och gersåg."

- "Ok, ja det har du rätt i."

-"Jag vet, en såg som man både kan kapa och gera med. Det är bra grejer."

-"Jag har de här 2 varianterna hemma nu."

-"Ok, vad kostar de?"

-"En kostar 1100:- och den andra 2700:-"

2700! Vad i helvete är sågen gjord av? Guld? tänkte jag. Jag måste ta mig ur detta, kan inte lägga 2700 på en maskin som kapar trä.

Hmm.. måste komma på något snabbt för att verka världsvan.

-"Ok, men vad är det för märke på den för 2700:-?"

-"Det är en Bosch. Ett bra märke."

-"Nej fy fan för Bosch! Jävla skitsåg. Bosh låter ju som Bush dessutom. Och det var en elak president. Försöker du sälja på mig en elak kap och ger såg?"

-"Va?"

- "Glöm det, dumma Cheapyman. Jag vill nog ha den andra.. den ser bra ut.."

-"Det är en Toolmate."

Helvete.
"Toolmate" tänkte jag. Vad är det för elände? Låter som sågarnas Eldorado. Men sa istället;

-"Yes! Det är den jag vill ha. 2011:ans Toolmate har fått grymma recensioner. Bättre kap- (och ger)förmåga finns inte på såg-marknaden. Det visste du va?"

-"Ok", sa han.

Så jag tog min Toolmate och vandrade till bilen. Kartongjävlen fick precis plats i bilen, så stor är Mr. Toolmate. Och vad upptäcker jag när jag kommer hem? Jo det är 5-års garanti på sågen! Det här inköpet kan var det bästa jag någonsin har gjort.

Så om ni behöver låna en såg någon gång, hör av er till mig. Hör jag inte när telefonen ringer så är jag högst troligt upptagen med att kapa och gera saker. Kan man gera bort en bit av buken måntro?

Och Fredrik, ligg inte sömnlös nu av avundsjuka över mitt nya inköp. Festo duger det också, åtminstone för dig som inte använder verktygen så ofta. 

Toolmate!

Bildspel!



... kommer inte nu heller. För jag är på jobbet. Men vänta ni bara!

I helgen "lovar" jag att lägga upp bilder från i tur och ordning;

-Dykningen
-Kryssningen
-Random andra bilder

För övrigt: Idag kl. 17:06 eller så anländer min käre far för lite hederlig golvläggning. Äntligen ska golvet jag nämnde här läggas in.

Frågan är.. Kan man ha golvlagsfest när man är klar?

Annars har jag säkert någon takpanna vi kan byta ut.

För övrigt 2: Imorgon åker grillen fram för årets första grillning. 18 mars alltså! Det måste vara oslagbart.


WOF


startar om 2h!

WOF=Weekend of Fun.

Om två timmar avgår nämnligen bussen för en hederlig Ålandskryssning.

Vad hände med Barcelona och Camp Nou tänker ni?

Det är såhär att det gick inte att hitta en lämplig helg med hemmamatch för FCB med så kort varsel då det passade oss båda. Resan är därmed flyttad till i höst då det bär av till Spanien då istället.

Så.. när Niklas meddelade att det var en kryssning pågång med hans gamla vapendragare från Säter(ett riktigt skönt gäng), så anslöt givetvis undertecknad.

Om 2 timmar bär det av som sagt!

Och vi är åter Lördag kväll... Pigga och glada efter en riktig hälsoresa.








Eller?





El gordo - soon no more



Dags får returen mellan Barca-Arsenal på Camp Nou ikväll och som ses på Svalvägen hos bror. Som ni minns så erbjöd jag 4ggr på att Arsenal går vidare och Nicke nappade på oddset. 

"Kaching" kommer jag säga när slutsignalen ljuder
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Bilder från dykningen laddar jag upp så fort jag fått in dem i datorn. 
------------------------------------------------------------------------------------------------------------ 

Har påbörjat en liten diet såhär 2,5 månad innan Turkiet-resan.

Dieten består av en variant av LCHF och påbörjades av den enkla anledningen att jag inte vill att turkarna ska peka och säga "titta, vilken tjock svensk" och hans polare ska säga, "ja, jävlar, det där var nog det fetaste vi sett iår. Vilken gris" när vi åker på semester.

Det är dock ingen klassisk bantar-diet då dessa är ett säkert kort att gå upp i vikt på sikt, utan jag kör helt enkelt på lite mindre portioner, i med käk/mellanmål oftare, och slutligen så lite kolhydrater som det bara går (för att ändå kunna hålla kvalitet i gymmet).

På tal om gym (och mitt nyårslöfte att träna 100 pass under 2010) så hörde jag mig för på Nautilus hur det ser ut för tillfälllet.

Resultatet?

Januari - 10 pass!
Februari - 2 pass (wtf!)
Mars - 3 pass hittills.

Man kan säga att jag gick ut som jag skulle under Januari, behöver snitta 8 pass/månad för att nå målet. Vad som sedan hände i Februari vet jag inte. Jag fyllde visserligen år, men vad jag kan erinra mig så var detta endast under 1 dag.

Aja, skärpning även på den fronten och ett par kilo ska nog kunna omfördelas innan Maj.

Så nu hjälper ni mig lite på vägen! Visst gör ni?

Hjälp nr 1. Jens får slut på ursäkter att inte träna(om det nu är möjligt, jag ljuger inte om jag hört 30 olika de senaste 4 månaderna) och kan därmed dra med mig till gymmet om jag inte är motiverad någon dag efter jobbet.

Hjälp nr 2. Jag vill inte under några omständigheter ha några erbjudanden som innefattar ord som "kebab" eller "3-rätters" eller "grillning" eller "öl-kväll" eller "tv-spelskväll" eller "EN GinTonic kan du ta, det är ju ok".

(Givetvis gäller ovanstående resonemang på vardagarna. På helgerna lever vi rövare som vanligt)

Nu: Champions League och en kopp kaffe! Och broccoligratäng till det.

Tragisk mat, men det är än mer tragiskt att var tjock som någon klok man kanske har sagt någon gång. Så då kör vi på det!

Jag kanske även ska tillägga att jag inte är överjävligt fet för er som inte träffat mig på länge, utan har 4-5 kilo som jag vill omfördela.

Nu igen: Slut på viktsnack! Mot matchen! Visca el Barca! 


The second chaaanse


Det har varit en hemlighet sedan 2004..  ett fåtal har vetat om den. Nu har den för första gången outats i media och om innehållet läser ni här.

Som ni ser i kommentarerna har nog min käre Far vad som krävs både som medlem, ledamot och ordförande med de kvalifikationerna han beskriver.

Dykningen undrar ni?

Som ni märker så lever jag. Jag får återkomma om detta, då det krävs lite tid och tid är det sista jag har just nu då maten serveras snart och undertecknad är fortfarande oduschad.

Slutliigen... nog sopar väl Love Generation hem andra chansen? Och kanske hela tävlingen? Finns ingen som slår den här refrängen i årets startfält. Den där RedOne vet vad han sysslar med.

Och Jens Chaaanse Wretling...jag ringer in de norska rösterna om en stund.

Nu: Duschen! 

I Björgen-land



  

                                                                                                                                          
På plats i Stavanger. Resan gick överlag bra med det det undantaget att SAS tycker att 35 minuter är en lämplig tid att ta sig av ett flygplan, vänta på sitt bagage+ specialbagage i form av barnvagn, ta sig till ny check-in, ny bagageinlämning, ny specialbagageinlämning och till ny gate. Detta på Oslo flygplats med uppskattningsvis 2000 galna norrmän med lusekoftor, ryggsäckar större än deras överkroppar, Norge-flaggor i ansiktet och som tjoar om Björgen och Northug. Fan vet om jag inte anade Alexander Rybak med sin fiolfan i högtalarna också.


Tack för en mindre hjärtinfarkt, SAS.

Som en skänk från ovan upplyste dock någon övertrevlig norrman (alla Norrmän är övertrevliga, de liksom sjunger fram vad de vill ha sagt) att planet var ”förzinkat” 30 minuter! Jag log och tänkte att ett förzinkat flygplan vore kul att se. När jag 1 sekund senare insåg att förzinkat betyder försenat så var jag nära att ge norrbaggen en highfive, men behärskade mig. Skaplig timing på den förseningen måste jag säga! Så vi tog plats på planet efter att ett fyllo med mindre hår i nacken än Filippa vrålat något efter Liza när vi skulle gå genom gaten. (Varken Liza eller jag förstår Norska, så ingen skada skedd)


Välkomnandet vid Stavanger flygplats var fantastisk. Eller vad sägs om följande;


Jag hade inför ankomst drivit frågan till Per att jag väl allt var värd en slant när man kommer på långväga besök. ”En slant när vi kommer, och en slant när vi åker hem”  sa jag och påtalade att pengar var själva fundamentet för en lyckad helg.


När jag klev in i bilen vid flygplatsen så stod det en kylväska på golvet. I den låg det;


-Levande havskräftor!

-En sådan färdigblandad drink som vi fick som färdkost!

-Samt det bästa av allt, Pers egna ”Sandino dollar” som han döpt dem till. Jag fick sedlar i valörer från 1 dollar till någon summa som jag inte kan utläsa p.g.a alla nollor.. kan det vara 1 miljard sandino dollar kanske? Hursomhelst ska dessa användas flitigt i helgen.


Per! Kommer jag ropa. Ge hit en Gin och Tonic! Du får 1 sandino dollar.


Per! Jag känner mig lite stel. Ge hit en ryggmassage! Du får 2 sandino dollar.


Så där kommer jag hålla på, och de pengar jag inte spenderar av min miljard nu i helgen kommer jag använda under resten av livet. Det här kan vara Pärs sämsta idé någonsin. Och då kommer han ändå upp med en hel del skit allt som oftast. (äter grisknän, samlar på muminmuggar m.m)


På tal om dåliga idéer. Ni vet när tanken slår en att ”Robert, hur i helvete tänkte du där” Ja… ni tänker ju inte Robert(eller det gör ni kanske också då och då iofs) utan ert eget namn. När man gjort eller sagt något riktigt eländigt och inser att det här kommer gå åt helvete.


Imorgon är en sådan dag.


Jag har nämligen vid något ögonblick sagt till Per att ”jaha, du sysslar med dykning. Det låter spännande. Det kanske man får prova på någon gång”


Så.. vid ankomst till Stavanger meddelade så Pär att vi på Lördag ska ut och dyka.


Dyka. I havet. Med tuber på ryggen.


Jag frågade Pär hur många grader det är i vattnet.


Runt 3, sa han och gick.


Herrejävlar! Vad har jag gjort!?


 Mina 2 mål med dykningen:

1.    Försöka hinna få en skymt av han Ariels kompis, krabban Sebastian.

2.    Överleva


Vi ska visserligen ha sådana torrdräkter på oss, men jag bedömer helt ärligt chansen att jag överlever detta till 50%.


Åter till gårdagskvällen. Efter ankomst begav vi oss till dyk-klubben och hämtade hem en jättegasoltub, en minst lika stor kastrull och en brännare. I med vatten, öl, salt och socker i kastrullen och så kokade vi de levande havskräftorna. Eller rättare sagt så kokade vi hälften av dem och hälften klöv vi på mitten. I den andra hälften hade vi i en sås gjord på grädde, vitlök, paprika, sambal, vitt vin och riven ost.


In i ugnen och en kvart senare intogs årets hittills bästa måltid.


Idag vete fan om vi dessutom inte kommer toppa detta då vi ska ge oss på den andra halvan, dvs de kokade kräftorna tillsammans med färska räkor, vitt vin och matsup. (Jag lovar at jag ska säga sup sup sup Nicke när jag tar den)


Jag måste ge värdparet en eloge här.. vilken meny! Dessutom ryktas det om besökt hos en slaktare på Lördag för inköp av Oxfilé. Det här går mot min bästa mathelg någonsin. 

Sandin har dessutom lovat att vi idag, Fredag, ska besöka Stavangers bästa Ölpump. (Hur nu en ölpump kan vara bra? Den kanske häller upp öl jättefort? Eller är den förzinkad? Hursom så litar jag på Per att det är en riktig superpump). Jag återkommer med resultatet.


Hör ni inte något av mig innan Lördag kväll så ligger jag på havsbottnen vid Norges kust.


I sådana fall ska ni veta att jag tycker om er alla. Mycket.

  


RSS 2.0